Yapay Yemler ve Kullanım Alanları

Yapay Yem Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Öncelikle yapay Yemleri Tanıyalım

1.Maket Balıklar  

Kendi içlerinde bir kaç gruba ayrılırlar.

 

A-Su Üstü Maket Yemler Tamamı ile suyun Üzerinde Floating Yapıdadırlar Genellikle WTD aksiyonu ile Yüzdürülürler wtd aksiyonu olmadan yüzdürülenleri de vardır bunlar popper ve düz sarımla çekilebilen Maket balıklardır.

Su üstü maket Balıklar Levrek,Lüfer,Baraküda ve benzeri bir çok predatör türler üzerinde etkili yemlerdir ancak kullanımı balıkların agresiflik ve açlık durumuna gore verimli ve daha az verimli olarak avlar yapmanıza sebep olabilir , bunun nedeni başkabir makale konusu olacak çünkü gerçekten bir çok etken mevcut.Kısa bir örnek vermek gerekirse Levrek yumurtada iken su üstü yemlere çok aldırış etmez nedeni sürekli karnı üzerinde kaya kum gibi yerlere sürtünme isteği , karnının yumurta dolu olması balığın ağırlaşmasına ve tokluk hissinin baskın olmasına neden olduğu için aşırı saldırganlık reaksiyonu gösteremez.Yumurtlama dönemi öncesinde ise oldukça saldırgandır çünkü vücudunun yağ toplaması ve yumurta döneminde aktif avlamayacağı için irileşmek zorundadır bu dönemde çok avcı olurlar su üstü yemlerin en verimli olduğu dönemdir.

 

B-Sığ Su Maket Yemler Tamamı ile suyun hemen altından başlayan dalış ortalama 60 Cm derinlikte biter . Sarım aksiyonları genellikle düzdür ancak bazen balıkları kandırmak için kısa ve uzun jerk aksiyonlara ihtiyacımız olabilir.

 

C-Derin Su Maket Yemleri ortalama 60 Cm den Başlayan dalma aralıkları sarım hızına ve gaga yapısına göre 2 + mt derinliklere kadar dalabilirler.Bu maket yemlerde aydı sığ su maket yemleri gibi aksiyonlar ile sarılabilir.

 

2.Silikon Yemler

 

 

3.Jig ve Kaşık Yemler

 

 

4.Kalamar Zokaları

 

Etiketler: Suni Yemler
Temmuz 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR